Het laatste nieuws en updates van het aniday systeem
Update

Nieuwe update over lancering van aniday's boekings- en factuurpagina's

Martijn avatar
Shared by Martijn • December 20, 2023

Ben je klaar voor een nieuwe update van aniday? We hebben goed nieuws voor jou en je bedrijf! We zijn dicht bij de lancering van onze gloednieuwe boekings- en factuurpagina's, die speciaal ontworpen zijn om jouw werk gemakkelijker en efficiënter te maken. Laten we eens kijken wat deze veranderingen voor jou betekenen.

Vereenvoudigd en gericht werk: een grote sprong vooruit

We begrijpen dat focus en efficiëntie sleutelwoorden zijn in jouw drukke werkdag. Daarom hebben we de boekingspagina en factuurpagina gescheiden. Deze verandering maakt het mogelijk om geconcentreerder te werken en sneller toegang te krijgen tot de informatie die je echt nodig hebt. Plus, je kunt nu alle klantinformatie zelf indelen en personaliseren. Dit betekent dat je de meest relevante gegevens altijd direct bij de hand hebt, zonder te hoeven zoeken.

Een kleine vertraging, maar kwaliteit staat voorop

We hadden gehoopt je deze nieuwe pagina's eind oktober 2023 te presenteren, maar zoals het soms gaat bij grote ontwikkelingen, hebben we een kleine vertraging opgelopen. Wij geloven in het leveren van de beste ervaring voor onze klanten, en dat betekent soms extra tijd nemen om alles perfect te krijgen. We zijn nu 98% klaar en zijn bezig met uitgebreide tests om ervoor te zorgen dat alles vlekkeloos werkt.

Lancering in januari 2024!

Ons team werkt hard om de nieuwe boekings- en factuurpagina's eind januari 2024 te lanceren. We houden je op de hoogte van de exacte datum en eventuele nieuwe informatie.

Belangrijke wijzigingen: domeinnaam en server upgrade

We staan op het punt een belangrijke verandering in onze service door te voeren, en we willen je graag op de hoogte brengen. Allereerst, onze domeinnaam gaat veranderen van kennelcare.nl naar aniday.io. Dit betekent een kleine aanpassing in de manier waarop jij en je klanten inloggen. Maar maak je geen zorgen, we hebben alles in het werk gesteld om ervoor te zorgen dat deze overgang soepel en zonder problemen verloopt. Alle bestaande links en verwijzingen naar kennelcare.nl worden automatisch doorgestuurd naar het nieuwe domein, zodat je ervaring naadloos en ononderbroken blijft.

Ondersteuning voor jouw klantcommunicatie

We begrijpen dat de komende wijziging in onze domeinnaam, van kennelcare.nl naar aniday.io, vragen kan oproepen bij jouw klanten. Om je te helpen bij het informeren van jouw klanten over deze verandering, voorzien we je binnenkort van een beknopte voorbeeldtekst. Deze tekst is bedoeld als een eenvoudige leidraad die je kunt gebruiken om jouw klanten duidelijk en effectief te informeren over de domeinnaamwijziging.

Houd je inbox in de gaten voor deze nuttige hulpmiddel en neem gerust contact met ons op als je vragen hebt.

Serveroptimalisatie voor verbeterde prestaties

Naast de domeinnaamwijziging hebben we ook onze servers onder handen genomen. Ons serverpark is niet alleen uitgebreid, maar ook geoptimaliseerd om te voldoen aan de hoogste eisen van flexibiliteit, stabiliteit en veiligheid.

Wat betekent dit concreet voor jou?

  • Meer Flexibiliteit: Met de uitbreiding van ons serverpark kunnen we nu sneller en effectiever reageren op veranderende behoeften en het toenemende aantal gebruikers. Dit resulteert in een betere en vlottere gebruikerservaring voor jou en je klanten.
  • Verhoogde Stabiliteit: Door onze servers te versterken, minimaliseren we de kans op onderbrekingen en downtime. Dit betekent dat je kunt rekenen op een betrouwbare service, dag en nacht, waardoor je bedrijf altijd draaiende blijft.
  • Verbeterde Veiligheid: In deze digitale tijd is online veiligheid belangrijker dan ooit. We hebben geavanceerde beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd om jouw gegevens en die van je klanten te beschermen tegen online dreigingen.

Jouw ervaring, onze prioriteit

Bij aniday staat jouw ervaring voorop. We zijn enthousiast over deze verbeteringen en geloven dat ze een positieve impact zullen hebben op jouw dagelijkse werk. We waarderen je geduld en begrip tijdens deze transitiefase en kijken ernaar uit om je binnenkort de nieuwe en verbeterde Aniday-ervaring te bieden!

Heb je vragen of opmerkingen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We zijn er om je te helpen en te ondersteunen!