Het laatste nieuws en updates van het aniday systeem
Product update
New feature

Ontdek de vernieuwde manier om je daglimieten te beheren bij aniday

Martijn avatar
Shared by Martijn • March 18, 2024

Goed nieuws! aniday heeft gewerkt aan een belangrijke update om het beheren van je daglimieten gemakkelijker en flexibeler te maken. We begrijpen dat de behoeften van jouw dierenhotel uniek zijn. Lees verder om de vernieuwingen door te nemen, zodat je volledig op de hoogte bent van wat er is veranderd en hoe je dit kunt gebruiken om jouw werkzaamheden te optimaliseren.

Wat is er nieuw?

In het verleden kon je alleen algemene limieten instellen voor het aantal dieren dat je per dag kon opvangen, zowel voor dagopvang als overnachtingen, zonder onderscheid te maken tussen verschillende diersoorten of verblijftypes. Met deze update introduceren we een veelzijdige aanpak voor het beheer van daglimieten, zodat je meer controle hebt over wie je opvangt en hoe je jouw capaciteit beheert.

Hoe werkt het?

Je begint met het kiezen van een daglimiet type: tellen per dier of per verblijf. Vervolgens pas je de limieten aan op verschillende niveaus:

  • Niveau 1: Dit is het basisniveau dat je altijd moet instellen, aangezien het altijd aanwezig is. Hier beslis je over het totale aantal dieren dat je per dag kunt opvangen. Als je bijvoorbeeld kiest voor een totale daglimiet van 100, kun je net zoveel dieren voor dagopvang of overnachtingen ontvangen totdat je deze limiet bereikt.
  • Niveau 2: Op dit niveau pas je de limieten aan per diersoort (zoals honden, katten, konijnen, vogels, etc.). Je kunt specifieke limieten instellen voor zowel dagopvang als overnachtingen per diersoort, naast een totaal limiet. Dit niveau moet actief zijn om toegang te krijgen tot de volgende niveaus.
  • Niveau 3 en 4: Na het instellen van niveau 2, kun je kiezen om niveaus 3 en 4 in te schakelen, maar alleen als niveau 2 actief is. Niveau 3 laat je limieten instellen per tariefgroep binnen een diersoort, terwijl je met niveau 4 ook limieten kunt instellen per geslacht binnen een diersoort en tariefgroep. Je hebt de flexibiliteit om te kiezen voor alleen diersoort en geslacht, of alleen diersoort en tariefgroepen, zonder de noodzaak om geslacht te specificeren.

Meer over 'daglimiet type per verblijf'

Voor een helder begrip van het 'daglimiet type per verblijf' en hoe dit impact heeft op jouw bezetting, hebben we een uitgebreid artikel voorbereid. Deze optie telt boekingen als één verblijf, ongeacht het aantal dieren. Het zorgt voor overzicht en eenvoud in jouw planning. Lees hier meer over de toepassing en voordelen voor jouw dierenopvang.


Flexibiliteit en duidelijkheid

Een belangrijke verandering is dat je nu meer flexibiliteit hebt in het aanpassen van je limieten, waardoor je nog beter kunt plannen en inspelen op de behoeften van je dierenopvang.

Verder kun je bij het instellen van daglimieten per periode nu een beschrijving opgeven. Dit helpt je om snel te identificeren welke periode je hebt ingesteld, zoals "Hoogseizoen".

Live kalenderweergave

Een spannende nieuwe functie is de live kalender. Deze kalender toont de actuele bezetting en is zichtbaar in het klantenportaal. Zo heb je altijd een duidelijk en actueel overzicht van je bezetting, wat de planning en communicatie met je klanten vergemakkelijkt.

We hopen dat je net zo enthousiast bent over deze update als wij. Deze verbeteringen zijn ontworpen om je meer controle te geven over je planning en capaciteitsbeheer, zodat je de best mogelijke zorg kunt blijven bieden aan de dieren die je opvangt. Mocht je vragen hebben of meer informatie willen, we staan altijd klaar om je te helpen. Samen maken we aniday nog beter!